کلاه‌سبز کهنه‌کار؛ گزینه ترامپ برای امنیت ملی کاخ سفید کیست؟

مایک والتز در افغانستان با طالبان جنگیده است و در سه سال گذشته‌، بارها با تروریستی خواندن طالبان، از جبهه مقاومت ملی افغانستان حمایت کرده است

ترکیبی از عکس مایک والتز با دونالد ترامپ و عکسی که از زمان حضورش در واحد نیروهای ویژه ارتش ایالات متحده در افغانستان‌ــ michaelgwaltz/X

در ادامه چینش چهره‌های جمهوری‌خواه در مناصب کلیدی دولت دوم دونالد ترامپ، رسانه‌ها روز دوشنبه ۱۱ نوامبر، به نقل از منابع مطلع خبر دادند که ترامپ از مایک والتز، کهنه‌سربازی که در افغانستان جنگیده و از مخالفان سرسخت طالبان و منتقد مماشات با جمهوری اسلامی ایران و نفوذ چین در عرصه بین‌المللی، خواسته است که به‌عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید کار کند.

دونالد ترامپ تاکنون به صورت رسمی در مورد گزینش مایک والتز اظهار نکرده است، اما رسانه‌های مانند رویترز و سی‌ان‌ان به نقل از منابعی نوشتند که انتصاب مشاور امنیت ملی به تایید سنا نیاز ندارد و والتز گزینه مدنظر ترامپ برای این مسند است.

رویترز نوشت: «والتز مسئول ارائه اطلاعات به ترامپ در مورد مسائل کلیدی امنیت ملی و هماهنگی با سازمان‌های مختلف خواهد بود.»

مایک والتز که از جمهوری‌خواهان قدیمی ایالات متحده است، پیش از این مدیر سیاست دفاعی پنتاگون در زمان وزارت دونالد رامسفلد و رابرت گیتس بوده و در سال ۲۰۱۸ نماینده کنگره شده است. او ریاست کمیته آمادگی نیروهای مسلح مجلس را بر عهده داشته و عضو کمیته روابط خارجی مجلس و کمیته دائمی منتخب اطلاعات (نظارت بر فعالیت‌های اطلاعاتی و امنیت ملی) است.

مجله تایم در مورد مایک والتز نوشت که او چهار سال در ارتش خدمت کرده و سپس به گارد فلوریدا پیوسته است. در طول خدمت در گارد، چندین ماموریت جنگی در افغانستان، خاورمیانه و آفریقا انجام داده و چهار مدال ستاره برنز، از جمله دو نشان شجاعت دریافت کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سی‌ان‌ان نیز در گزارشی نوشت که مایک والتز به عنوان کلاه‌سبز، واحد ویژه ارتش، در افغانستان، خاورمیانه و آفریقا خدمت کرده و نخستین کلاه‌سبزی است که در مسند مشاور امنیت ملی خدمت خواهد کرد.

به نوشته سی‌ان‌ان، والتز در این مسند باید نقش دونالد ترامپ را درگیری‌های جاری جمله جنگ اوکراین و روسیه و اسرائیل و حماس، هدایت کند.

نگاه والتز به طالبان و افغانستان

مایک والتز از زمان بازگشت طالبان به قدرت، از مخالفان این گروه و از منتقدان سرسخت سیاست‌های دولت جو بایدن در مواجهه با رژیم حاکم در افغانستان بوده و از عملکرد دولت بایدن در خروج از افغانستان انتقاد کرده است.

والتز اواسط سپتامبر در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان، با انتقاد از سیاست دولت بایدن در مورد مهاجرت و ورود هزاران مهاجر غیرقانونی به ایالات متحده، گفت مهاجرانی که قانونی وارد ایالات متحده شدند، هنوز سرگردان‌اند، در حالی که برای ساماندهی باید در اولویت باشند.

والتز با تاکید بر اولویت‌دهی به متحدان افغان نیروهای آمریکایی که در افغانستان مانده‌اند، افزود: «افغان‌هایی هستند که به حال خود رها شده‌اند. آن‌ها کنار ما  [علیه طالبان] جنگیدند و برای مرگ آماده بودند، اما هنوز آنجا [افغانستان] گیر کرده‌اند.»

مایک والتز پس از حمله انتحاری ۲۶ اوت در جریان تخلیه نظامی افغانستان در فرودگاه کابل که به کشته شدن ۱۳ سرباز آمریکایی و حدود ۲۰۰ شهروند افغانستان منجر شد، خواستار تحقیق همه‌جانبه و و پاسخگو کردن عاملان این حادثه شد. او در سخنرانی‌های متعدد در کنگره، عملکرد ضعیف دولت بایدن را عامل کشته شدن سربازان آمریکایی و شهروندان افغان در حمله به فرودگاه کابل و همچنین رها شدن هزاران متحد افغان نیروهای آمریکایی در افغانستان دانست.

مایک والتز پس از فروپاشی دولت جمهوری و بازگشت طالبان به قدرت که به شکل‌گیری درگیری‌های سنگین میان این گروه و جبهه مقاومت ملی در پنجشیر منجر شد، در نشست علنی در کنگره گفت که ساکنان پنجشیر در افغانستان با سلاح‌ها و تجهیزاتی که ارتش آمریکا در افغانستان رها کرد، کشته می‌شوند. او تصریح کرد: «متحدان ما در افغانستان به دست طالبان و با سلاح‌هایی ما، سلاخی می‌شوند. هر روز صبح که بیدار می‌شوم، ویدیوهایی از تیرباران و اعدام متحدانمان دریافت می‌کنم که بی‌رحمانه کشته می‌شوند.»

مایک والتز ۱۴ اوت ۲۰۲۱ ، زمانی که احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان در پنجشیر، سرگرم تقویت صفوف نظامی جبهه مقاومت ملی بود، با او تلفنی صحبت کرد. او در توییتی، صحبت با احمد مسعود را «تماس دشوار» توصیف کرد و نوشت: «احمد مسعود، پسر احمد شاه مسعود قهرمان، بار دیگر در دره پنجشیر در برابر تروریسم ایستادگی خواهد کرد. او برای زنان، اقلیت‌ها و مقاومت افغانستان که می‌خواهند برای آزادی‌ مبارزه کنند، یک منطقه امن ایجاد خواهد کرد.»

والتز ۳۱ اوت ۲۰۲۱ و پایان تخلیه نظامی افغانستان، در واکنش به بازگشت طالبان به قدرت، در توییتی نوشت: «جنگ در افغانستان به پایان نرسیده. تمدید شده است. تروریسم تنها در افغانستان باقی نخواهد ماند، مثل سرطان پخش می‌شود و ما را تا خانه دنبال می‌کند.»

او سه سال گذشته در ده‌ها مصاحبه و توییت، از طالبان به‌عنوان یک گروه تروریستی یاد کرده و نوشته است که خروج ایالات متحده از افغانستان، حمله مرگبار دیگری مانند ۱۱ سپتامبر را رقم خواهد زد.

والتز ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴ نوشت: «من هرگز مانند این ۱۱ سپتامبر، نگران حمله دیگری به سرزمینمان نبودم. با عقب‌نشینی از افغانستان، القاعده و داعش بازگشته‌اند... مرزهای جنوبی ما کاملا باز است. می‌ترسم فقط مسئله زمان حمله باقی مانده باشد.»

 

مایک والتز آوریل ۲۰۲۴، پس از حمله مرگبار داعش خراسان به سالن کنسرت کروکوس در حومه مسکو، در مقاله‌ای که در وب‌سایت فاکس‌نیوز منتشر شد نوشت که داعش بازگشته‌ و تهدیدی بالقوه برای امنیت ایالات متحده است.

در این مطلب آمده است که خروج آمریکا از افغانستان و عملکرد ضعیف دولت بایدن در سرکوب تروریسم باعث شده است که افغانستان به پناهگاه امن داعش خراسان تبدیل شود و از آنجا عملیات‌های مرگبار به دیگر نقاط جهان را رهبری کند.

مایک والتز در سه سال گذشته بارها با اعضای جبهه مقاومت ملی افغانستان و برخی فرماندهان ارتش دولت پیشین افغانستان که به ایالات متحده پناه بردند ملاقات کرده است. علی میثم نظری، رئیس کمیته روابط خارجی جبهه مقاومت ملی، در مطلبی نوشت: «حمایت بی‌دریغ او از مردم افغانستان، به‌ویژه از جبهه مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود، نشانگر تعهد او به دوستی پایدار ایالات متحده و افغانستان و التزام قوی او به مبارزه با تروریسم بین‌المللی از جمله  طالبان، داعش و القاعده است.»

مایک والتز سال ۲۰۱۴ کتابی با عنوان «جنگجوی دیپلمات: نبردهای یک کلاه‌سبز از واشینگتن تا افغانستان» منتشر کرد و در آن از تجاربش از حضور در جنگ افغانستان و همچنین تلاش‌های سیاسی در محافل جمهوری‌خواهان نوشت.

نگاه والتز به جمهوری اسلامی ایران، چین و جنگ اوکراین

والتز در کتابی که اوایل اکتبر با عنوان «حقیقت‌های سخت: مانند یک کلاه‌سبز بیندیشید و رهبری کنید» منتشر کرد، راهبردی پنج قسمتی برای جلوگیری از جنگ با چین، از جمله تجهیز سریع‌تر تایوان، اطمینان مجدد به متحدان آمریکا در اقیانوس ارائه کرد.

مجله تایم در مطلبی نوشت که والتز در مورد جنگ در اوکراین معتقد است که باید تسلیحات بیشتری در اختیار کی‌یف قرار داد و به آن‌ها در عقب راندن نیروهای روسیه کمک کند.

از مایک والتز به‌عنوان منتقد سرسخت سیاست‌های دولت بایدن در قبال جمهوری اسلامی ایران نام برده می‌شود که بارها خواستار اعمال تحریم‌های نفتی گسترده‌تر علیه جمهوری اسلامی و خریداران نفت آن شده است.

او معتقد است که کاهش تحریم‌ها منابع مالی حکومت ایران را افزایش می‌دهد و این منابع برای حمایت از گروه‌های تروریستی و نیابتی در منطقه استفاده می‌شود. والتز بر لزوم بازگشت به سیاست فشار حداکثری علیه رژیم جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد و آن را راهکار مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه می‌داند. 

 والتز رژیم ایران را علت اصلی بسیاری از مشکلات منطقه می‌داند و به حمایت این کشور از گروه‌هایی مانند حزب‌الله، حماس و حوثی‌ها اشاره کرده است. 

او در مصاحبه‌های و سخنرانی‌هایش به نگرانی‌هایش درباره روابط نزدیک چین و ایران پرداخته و معتقد است که ایران ۹۰ درصد نفتش را به چین می‌فروشد و این منابع مالی برای فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه استفاده می‌شوند.

مایک والتز مقابله با سیاست‌های تهاجمی چین در عرصه بین‌المللی را نیازی جدی می‌داند و خواستار مقابله با نفوذ فزاینده این کشور است.